Hrášková omáčka s kuřecím masem
Potřebné ingredience
olej
1 cibule
500 g kuřecí prsa (nakrájené na kousky) – dá se dělat iz kuřecích stehýnek
1-2 stroužky česneku utřeného
Mletá červená paprika, pepř, provensálské bylinky
1 lžíce hořčice (namísto kečupu můžete přidat nakrájená rajčata)
1 lžíce kečupu
Hrášek zmrazený, nebo v konzervě
1 tavený sýr ve střívku
sýr na posypání
Postup přípravy
Příloha: Slovenská rýže, těstoviny, rýže, brambory …
Vodu nebo vývar na podlití
postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli když je do růžova orestovaná, přidáme kuřecí prsa (osolené), necháme zatáhnout a přidáme papriku, pepř, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, hořčici a kečup – promícháme. Nakonec přidáme hrášek podlijeme vodou a chvíli dusíme. Nakonec vytlačíme sýr v střívka necháme dobře probublat – sýr to krásně stáhne a zahustí. Můžeme podávat, je to hotové velmi rychle a chutná to fantasticky. Přílohu si můžete zvolit podle své chuti.
Vodu nebo vývar na podlití
postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli když je do růžova orestovaná, přidáme kuřecí prsa (osolené), necháme zatáhnout a přidáme papriku, pepř, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, hořčici a kečup – promícháme. Nakonec přidáme hrášek podlijeme vodou a chvíli dusíme. Nakonec vytlačíme sýr v střívka necháme dobře probublat – sýr to krásně stáhne a zahustí. Můžeme podávat, je to hotové velmi rychle a chutná to fantasticky. Přílohu si můžete zvolit podle své chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé